Veiligheid: preventie- en integriteitsbeleid

Verenigingsbrede gedragscode

Als vereniging zijn we verantwoordelijk voor een veilige (sport)omgeving. Dit betekent: plezier voorop, geen agressie, intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een goed fundament helpt om een veilige omgeving te creëren.  Onze verenigingsbrede gedragscode, van toepassing op het gehele bestuur, alle instructeurs en kaderleden, geldt als een van de bouwstenen hiervan.

Aannamebeleid

In het aannamebeleid van vrijwilligers is sprake van een intakegesprek en wordt een Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd als onderdeel van ons algemeen preventiebeleid.

Veiligheid: Reddingsvest & Wetsuit

Reddingsvest

Voor de veiligheid is het dragen van een reddingsvest aan de waterkant en op de boot te allen tijde verplicht. Aan iedere cursists wordt door de vereniging tijdens de les een reddingsvest ter beschikking gesteld.

Wetsuit

Om warm te blijven bij het zeilen is het dragen van een wetsuit aan te raden. Een wetsuit houdt de wind tegen en zorgt dat je het niet koud krijgt mocht je in het water belanden. Een wetsuit moet nauw aansluiten maar ook comfortabel zitten.

Verder is het raadzaam om waterschoenen te dragen die je voeten beschermen op het strand en tevens warm houden.

Theorieles

Aan het begin van iedere zeilles wordt een stukje theorie behandeld. Thuis kan de theorie bestudeerd worden uit het boek Optimist Zeilen van Karel Heijen (Nederlands, Paperback 9789064106477, 05 juli 2017, 96 pagina’s, o.a. via bol.com).