Zeilen in Helmond

Kom leren zeilen bij Jeugd-Zeilvereniging Berkendonk in Helmond

Jeugdleden

Vind je water, zon, regen en wind leuk en wil je de elementen leren bedwingen in een echte zeilboot, kom dan leren zeilen bij Jeugd-zeilverening Berkendonk in Helmond. De activiteiten van de vereniging vinden plaats op het watersportdeel van de recreatieplas Berkendonk waar we samen met de windsurfvereniging een stuk strand en water delen.

JZVB is een echte watersportvereniging waar het plezier op en rond het water voorop staat. We leiden op tot door de stichting Commissie Watersport Opleidingen (CWO) erkende, zeildiploma’s in de klassen Jeugdzeilen CWO-I en CWO-II en Zwaardboot CWO-I en CWO-II.

De opleiding vindt plaats in 8 opeenvolgende ochtend- of middaglesblokken van 2 uur op zaterdagen of zondagen in de maanden april t/m september. De vereniging beschikt over 12 Optimisten, 6 Open Bic’s en 6 Laser Pico’s en 3 volgboten voor de instructeurs. Als de wind ons in de steek laat, mag je ook met een van onze 12 fun-kano’s het water op. Kortom: voldoende drijvend materiaal voor een spetterend seizoen op en rond het water.

Laser Pico’s op Berkendonk

Naast de zeillessen zijn er vrij-zeilen dagen waar je als lid mag zeilen in de verenigingsboten en plezier maken in de fun-kanos. Als vereniging doen we mee aan de Combi-zuid zeilwedstrijden, hebben we onze eigen clubkampioenschappen en organiseert de vereniging begin oktober een echt zeilkamp op een watersportlocatie ergens in Nederland.

Ouders / Instructeurs

Voor veel gezinnen is zeilen een familiesport: in de vakantie of in het weekend samen de tijd doorbrengen op een eigen of gehuurde zeilboot. Schroom als ouder dan ook niet om actief deel te nemen binnen de vereniging en geef je op als begeleider of instructeur: breng je eigen eerste zeilkampervaringen van lang geleden over aan de jeugd van nu!

Mocht je twijfelen aan je zeilvaardigheden als instructeur, de vereniging organiseert en sponsort opleidingen bij het Watersportverbond (vaarbewijs, rescue-training, training instructeur jeugdzeilen, etc.). Tenslotte. Heb je helemaal geen zeilervaring, geef je op voor de cursus zeillessen voor volwassenen!

Nog niet overtuigd, kom eens langs op Berkendonk en laat je inspireren door de unieke sfeer van onze bruisende vereniging.